Wij gebruiken cookies . Akkoord

Talentontwikkeling

Wat is talentontwikkeling?
Wat is jouw talent? Wellicht heb jij je talent nooit ontwikkeld, heb je spijt dat je ooit gestopt bent met een bepaalde hobby. Misschien heb je nooit de kans gehad, werd je niet gestimuleerd of heb je niet doorgezet omdat andere dingen in het leven prioriteit hadden.

Talent is een combinatie tussen genetische aanleg en jouw investering in het talent. Wanneer iemand zijn talent ontdekt, kan hij ervoor kiezen om er veel tijd en oefening in te steken. Hij stelt dan hogere eisen aan zichzelf dan iemand die hierin geen specifiek talent heeft, of denkt te hebben. En zoals we allemaal weten, als je veel oefent, word je beter, en lukt het om het beste in jezelf naar boven te halen.

Heel bekend is de onmogelijke taak te moeten kiezen aan het einde van de middelbare school. Voor het gevoel moet de puber 'ineens' kiezen wat hij de rest van zijn leven wil worden. De hersenen van kinderen en jongeren zijn nog niet volgroeid. De hersenen zijn flexibeler dan bij volwassenen. Zij leggen makkelijker nieuwe wegen aan, zij staan open voor exploratie. Om die reden is het fijn als een kind al jong wordt begeleid in het ontdekken van zijn talenten. Als iemand op jonge leeftijd al heeft ervaren waar zijn interesses en kwaliteiten liggen, zal het makkelijker zijn om keuzes te maken voor de toekomst.

Talentontwikkeling draagt bij aan het maken van moeilijke keuzes voor de toekomst. Daarnaast is het voor het kind fijn om bezig te zijn met waar je goed in bent en je leert ook nog eens een stuk sneller op jonge leeftijd. Denk aan een 5 jarig kind dat ontdekt dat pianospelen wel iets voor hem is en enkele weken later Für Elise speelt.

Naast plezier en ontwikkeling in het specifieke talent, heeft het kind of de jongere ook het gevoel dat hij wordt gewaardeerd door zijn omgeving. Hij leert dat iedereen verschillende kwaliteiten heeft en dat deze allen evenveel waarde hebben. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling van het kind, waardoor zijn zelfvertrouwen stijgt. Hij creëert een positieve kijk op de toekomst, zal uitdagingen aan durven gaan, meer durven te ondernemen en niet bang zijn te falen, omdat hij weet dat veel oefening leidt tot beter worden, meer leren.

Voor wie is Talentontwikkling?
Ouders en scholen met kinderen van 4 tot 18 jaar die hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken en ontplooien van de kwaliteiten en talenten van het kind.

Hoe lang duurt een traject?
Talentontwikkeling bestaat uit één of meerdere blokken van 3 sessies. 3 sessies zijn in ieder geval nodig om te ontdekken waar de kwaliteiten en interesses van deze persoon liggen en plannen te maken voor de toekomst. Wat kun je met dit talent? Er vindt geen intakegesprek plaats, omdat een kennismaking per mail of telefoon voldoende informatie geeft om mee aan de slag te gaan.

Wanneer?
Datum en tijd nader overeen te komen. Sessies worden per keer gepland. De ouder(s) is aanwezig bij elke sessie. Mocht het wenselijk zijn de coaching te volgen zonder de ouder(s), is dit bespreekbaar.

Kosten
Een sessie talentontwikkeling kost €40 exclusief BTW (€40 + 21% BTW = €48,40 inclusief BTW).

Waar?
In de praktijk aan de Hoofdgraaf 34 te Andel
Indien gewenst in de thuissituatie van het kind
Bij aanmelding door school op de school van het kind

Door wie?
Elise van Loon
(kinder- en jongerencoach en heeft zich mede door haar opleiding CMV gespecialiseerd in cultuur, theater en het ontwikkelen van talenten bij jongeren)

Laatste tweets

Contact

Caro kindercoach & begeleiding
Carolien Munters
Hoofdgraaf 34
4281 NP Andel

Telefoonnummer: 062 038 0336
E-mailadres: info@carokindercoach.nl