Wij gebruiken cookies . Akkoord

Ouders & Caro

Tegen andere ouders willen we zeggen: schroom niet om hulp in te schakelen als je kind even minder in zijn vel zit, ze komen er door de training zeker beter uit!

---

Het meedoen aan deze groepsbijeenkomsten (Samen Blij & Snugger) heeft het zelfvertrouwen van onze zoon vergroot, heeft zijn zelfinzicht doen toenemen en hij heeft gezien dat hij niet de enige is die iets moeilijk vindt. Kortom vele doelen zijn bereikt en hij heeft voldoende handvatten aangereikt gekregen waar hij mee verder kan. Ik hoop dat dit meerdere ouders en kinderen zal helpen ook die drempel over te stappen om moeilijkheden te overwinnen!
Familie Timmerman

---

Ieder kind zou de kans moeten krijgen om de Samen Blij training te volgen! Je leert er altijd van en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen.
Petra

---

Het positieve aan deze reeks (Caro's Knapzak) vond ik dat er een heel divers aanbod aan onderwerpen is ontstaan. Ze hebben veel verschillende dingen gedaan waardoor het niet eentonig wordt. Met name Milou houdt erg van afwisseling. Voor zover ik heb gemerkt voelde Milou zich veilig bij jou en durfde ze zichzelf te zijn.
Ouders van Milou

---

Britt hield zich vast aan haar eigen methodes met rekenen en spelling. Dankzij de sessies heeft zij handvatten gekregen om anders te leren rekenen en met spelling om te gaan. Positief punt is dat er nauw contact is met school, ouders en Caro. Britt heeft door dit alles meer zelfvertrouwen gekregen. Wij zien de toekomst op de middelbare school met vertrouwen tegemoet. Dank je wel voor al je hulp!

---

Het gesprek bij Caro heeft de lucht geklaard. Onze dochter van 14 begrijpt nu beter waarom wij bezorgd zijn en pakt dat heel goed op. Het stuk over hoe om te gaan met pubers ;-) is ook goed om af en toe weer even te lezen. Ook voor mijn man heel zinvol. Het zijn open deuren, maar voor je ’t weet ben je eraan voorbij gelopen en zit je vanuit een negatieve invalshoek naar je puber te communiceren. Naar, in plaats van ‘met’. Dus veel dank daarvoor!

---

Vorig jaar had Joyce het erg moeilijk in groep 6, ik heb toen contact gezocht met Carolien en is het balletje gaan rollen. Joyce is met sprongen vooruit gegaan!! Hoefde groep 6 niet over te doen en nu in groep 7 gaat het ook goed. Ze heeft geleerd bij Caro hoe ze moet leren! Super hoe Carolien het aanpakt. Ze stonden er op school ook van te kijken hoe ze groep 6 eindigde. Joyce vond het jammer dat het klaar was, ze ging altijd erg graag naar CARO toe!!
Bedankt Carolien!!!
Jacoline

---

Onze 6 jarige dochter had na individuele speltherapie een sova training nodig. Bij Carolien konden we nog terecht de middag voordat ze zou starten met een groepje. Carolien stelt de kinderen erg op hun gemak en kan zowel naar kind als naar ouders toe duidelijk maken wat ze gaat doen. Voordat de training begint vindt er een duidelijk gestructureerde intake plaats waarbij problematiek en doelstellingen in een handelingsplan beschreven.Elke bijeenkomst heeft zijn thema, wat op papier in de vorm van een helpersbrief ook voor ouders en leerkrachten inzichtelijk is. Onze dochter voelde zich erg begrepen door Carolien. Ze heeft geleerd dat het goed is dat elk kind anders is en kan nu netjes voor zichzelf op komen, contact leggen met andere kinderen en is weer de vrolijke meid zoals wij haar kenden.Ik kan een lang verhaal schrijven maar onderstaande uitspraken van onze dochter illustreren hoe ze zich bij Carolien voelt. "Mam, na Carolien is het leven weer leuk en makkelijker geworden. Ik snap nu hoe je echte vrienden maakt en houdt." "Ik heb van Carolien geleerd hoe je met elkaar omgaat en het is zooo leuk om dat weer aan andere kindjes te vertellen!" Carolien is met recht een coach. Als er een probleem of vraag is, is ze erg snel met een reactie, wat eerste tips of ruimte voor een gesprek. Inmiddels geeft Carolien ook remedial teaching aan onze dochter en de resultaten zijn erg goed.
Een heel tevreden en gelukkige papa en mama

---

Vol zenuwen werd de eerste zaterdag begonnen, maar wat waren de zenuwen snel verdwenen want bij Carolien en Elise mocht je gewoon jezelf zijn. En wat knapte Liza daar enorm van op gewoon te mogen zijn zoals je bent met hulp en coaching van de dames. Wat een enorme boost is het geworden. Nu we een aantal maanden verder zijn zien we dat onze dochter veel meer zelfvertrouwen heeft en nog steeds vol enthousiasme over haar zaterdagvriendinnenclub vertelt. Wij kunnen het iedereen aanraden! Het is de moeite waard. Dank je Carolien en natuurlijk ook Elise
Ouders van Liza

---

Onze dochter Britt heeft de SoVa training gevolgd bij Caro Kindercoach & begeleiding. Britt had faalangst, was onzeker, durfde niet voor zichzelf op te komen. Ze ging met plezier naar de trainingen en leerde vooral voor zichzelf op te komen! Na ongeveer 5 à 6 keer merkten we al verschil. Ze voelde zich een kind wat er mocht zijn! Nu na 5 maanden is het nog meer merkbaar geworden dat ze veranderd is. Ze laat het kaas niet meer van haar brood eten, gaat weer met plezier naar school. Ik raad iedere ouder aan die een kind heeft met 'problemen': neem contact op met Caro Kindercoach & begeleiding.
Ouders van Britt

---

Wij hebben de SoVa training als ouders goed ervaren. Naomi ging er heel graag heen en heeft er veel geleerd. Het mapje wat elke week mee naar huis kwam en de helpersbrieven stelden we ook erg op prijs. Zo konden we thuis verder borduren op wat er tijdens de training behandeld was. Ook het contact met de school hebben wij als prettig ervaren, zodat ook de leerkrachten van Naomi op de hoogte waren. Naomi heeft denk ik het meeste baat gehad bij:

- De helpende (groene) en niet-helpende (rode) gedachten.

- De schildpad, de pauw en de leeuw i.v.m. Naomi’s problemen om met bepaalde sociale situaties om te gaan.

- Het staan als een boom, het aannemen van een zelfverzekerde houding.

- Het aapje, Naomi is leuk zoals ze is en hoeft geen rare stemmetjes e.d. op te zetten.

Naomi is een evenwichtiger persoon geworden. Ze heeft nog steeds wel haar drama queen momenten, maar niet meer zoveel als eerst. Naomi zit lekkerder in haar vel, dit merk ik met name in haar interactie met mij (moeder), ze kan weer grapjes maken met me en is weer aanhankelijk (knuffelen, kusjes, e.d.).

Andere ouders zou ik op het hart willen drukken dat als ze merken dat hun kinderen, meer dan een gemiddeld kind, problemen heeft met sociale vaardigheden het zeer aan te bevelen is om een SoVa training voor hun kind te regelen. Een klein kind kan al zo ongelukkig zijn, slecht in zijn vel zitten etc., en dit zijn toch echt de vormende jaren voor een kind, de basis wordt gelegd. Het kind heeft er nu al zo’n profijt van en voor de toekomst nog veel meer.
Ouders van Naomi

---

Beste Carolien,
Dank je wel voor de begeleiding van Louise in de afgelopen jaren.
Wat hebben jullie hard gewerkt en veel bereikt! De sociale vaardigheden, het afspreken, rekenen en de skills.
Volgens mij heeft Louise veel geleerd en ze heeft met plezier met je gewerkt. Ik ben heel blij met de begeleiding bij de gym, zodat Louise toch mee kan doen en ze nu zelfs gym als lievelingsvak noemt!
Succes in je verdere werk en een fijne zomervakantie.
Caroline Kluijtmans

---

Yoeri (4) is een lief mannetje maar kan uit het niets heel boos worden. Dit tot frustratie van zowel hemzelf en ons, als ouders.
Dit werd zo erg dat wij Yoeri graag wilden helpen, maar niet meer wisten hoe. Uiteindelijk heb ik contact opgenomen met Caro en na het invullen van het intake formulier gaf zij gelukkig aan dat ze hem wel zou kunnen helpen waarschijnlijk.
Hoewel Yoeri nog erg jong is om alles goed te begrijpen wilden we het toch proberen.
Samen met Yoeri ben ik bij Caro geweest en met behulp van een thermometer van 0 tot en met 10 moest Yoeri aangeven hoe boos hij wel eens werd en wanneer.
Caro gaf ook duidelijk aan bij Yoeri dat hij best boos mag worden, want dat is iedereen wel eens. Alleen nu kwam de thermometer regelmatig tot 8 of zelfs hoger en de thermometer moet eigenlijk blijven hangen bij 4.
Met wat voorbeelden en duidelijke uitleg wat te doen als je boos bent heeft Caro aan Yoeri uitgelegd hoe we het heel erge boos worden tegen kunnen gaan.
Yoeri is 1 keer bij Caro geweest en tot nu toe gaat het super goed!
Het driftige wat hij regelmatig had is echt weggebleven tot nu toe.
Wij zijn heel erg blij met het resultaat want het koste ons heel veel energie.
Caro super bedankt!
Ouders van Yoeri

---

Onze dochter van 11 jaar had het niet goed naar haar zin in de klas. Ze werd soms geplaagd en voelt zich verantwoordelijk voor de sfeer in de klas.
Carolien heeft haar op een speelse manier laten zien dat ze met helpende (groene) gedachten in plaats van met negatieve (rode) gedachten zichzelf kan beschermen tegen plagerijen.
Ook begrijpt ze nu beter dat zij anderen niet kan veranderen. Na twee afspraken was onze dochter zover dat ze het wel snapte en ze kan het geleerde nu goed toepassen.
Ouders van Ezra 11 jaar

---

Hoi Caro,
Ook namens ons heel erg bedankt, het is erg fijn om te zien dat je kind alles beter gaat begrijpen door hem anders te leren lezen en denken. De leukste opmerking was voor ons toen hij na de 2e keer bij jou vandaan kwam en zei: hèhè eindelijk iemand die mij begrijpt!! Toen wisten we zeker dat we de juiste keuze hadden gemaakt om naar jou te komen!
Bedankt voor alle hulp!
Groetjes, de ouders van Thijmen B (11 jaar)

---

Hoi Carolien,
Bedankt dat je liselotte (7 jaar) goed geholpen hebt.
Ze gaat weer graag naar school, en is echt sterker geworden.
Af en toe vraagt ze nog eens iets aan me, en dan kan ik met jouw tips haar weer adviseren.
Dus super bedankt.
Groetjes Tamara

---

Na 1 keer bij Carolien geweest te zijn, hebben wij toch wel een ander kind gekregen.
Pieter (7 jaar) was heel erg gefocust op de klok. Altijd stress en bang om te laat te komen bij alles.
Stuiteren en springen als hij ergens naar toe moest en het was nog geen tijd.
Het werkte ons allemaal dan vreselijk op de zenuwen. Het leek ook van kwaad tot erger te worden.
Toen ik op de site van Caro aan het kijken was, heb ik haar toch een mailtje gestuurd.
Een dag later konden wij al terecht en had ze echt allerlei oplossingen bedacht.
Door de ‘problemen’ van Pieter in kaart te brengen en helder te maken voor Pieter gingen zijn ogen open.
Alles werd voor hem duidelijk door het in stapjes aan hem uit te leggen.
Wie, wat, waar, wanneer en hoe zijn voor hem de vragen geweest om het voor Pieter op een rijtje kreeg.
De problemen die we aan het begin op een rood blaadje hadden geschreven, werden aan het einde van het uur doorgestreept.
Het waren geen problemen meer voor Pieter (dit zei hij zelf!) en het blaadje kon verscheurd worden.
Toen we de deur dicht hadden gedaan bij Carolien was het eerste wat hij zei: “Dat was erg leuk mama!”
Pieter leek meteen al opgelucht en in de dagen/weken er na bleek dat ook het geval.
Hij heeft weer overzicht en is niet meer gefocust op de klok.
Hij is nu veel rustiger en kan het overzien.
Van een gestrest ventje naar een rustige en lieve jongen. Wie wil dat nou niet?
Ook met de map met afspraken, de kieslijst en de klokken kunnen we zelf thuis aan de slag.
Carolien dank je wel voor je geduld en uitleg! Ik vond het een super ervaring dat jij met zo weinig, zo veel kan bereiken!
Maartje

---

Martin (10 jaar) kende Carolien al van de vakantie in Spanje. Meestal is hij erg verlegen naar onbekende mensen, maar gelukkig had hij er bij Carolien geen last van. Hij ging er altijd met veel plezier naartoe, alleen op de fiets. Hij vertelde thuis veel over wat ze allemaal gedaan hadden (vooral gelachen). Gelukkig heeft hij veel geleerd en Martin geeft zich vol zelfvertrouwen allemaal tienen. Zou hij ooit weer hulp nodig hebben, wil hij beslist weer graag teruggaan. Heel erg hartelijk bedankt, Carolien.
Teuna

---

Ik zag onze Sem (8 jaar) het afgelopen jaar veranderen van een verlegen ventje naar een spontaan ventje, ook doordat hij meer zelf vertrouwen kreeg in z’n leerproces, door jou Carolien. Je weet het op een heel leuke manier over te brengen bij de kinderen, Sem vertrouwde je, en ik zal je ieder ander aanraden!
Jacomine

---

Onze dochter (9 jaar) heeft RT lessen gevolgd bij Carolien. Ze voelde zich gelijk erg op haar gemak en dit heeft mede geresulteerd in een enorme vooruitgang van de prestaties op school. Wij zijn erg tevreden over de aanpak en begeleiding die Caro voorstaat en zouden haar zeker bij anderen aanbevelen.
B. te R.

---

In oktober 2011 heb ik contact opgenomen met Caro Kindercoach & begeleiding, omdat onze zoon (11 jaar) moeite had met spelling. In de klas ging het redelijk, maar op de Cito’s scoorde hij altijd onvoldoende.
Na het intake gesprek heeft zij jordy getest en daar kwam uit dat hij 30 maanden met spelling achter liep. Carolien is in overleg met ons met Jordy aan de slag gegaan en ook met zijn faalangst. Na 10 weken heeft zij hem opnieuw getest en daar kwam uit dat hij al 17 maanden had ingehaald. Na overleg hebben we besloten nog een periode van 10 weken begeleiding te doen. In deze periode was ook de landelijke citotoets van groep 8. Jammergenoeg kwam deze voor Jordy eigenlijk te vroeg en maakte hij deze niet goed. Hij kon niet naar de middelbare school van zijn keuze. Mede dankzij een brief van Carolien mocht hij wel een toelatingstoets doen voor deze middelbare school. Deze toets kwam nadat de begeleiding (van in totaal 20 weken) bij Carolien gestopt was en Jordy weer bij was met spelling. Uit de toets van de middelbare school bleek dat hij wel geschikt was voor deze school.
Wij hebben de begeleiding van Carolien positief ervaren. Ze geeft duidelijke uitleg wat de bedoeling is van haar begeleidingstraject en van wat haar einddoel is. Carolien is voor de kinderen vriendelijk en positief. Mijn zoon ging altijd met plezier naar haar toe. Als ik weer begeleiding nodig heb voor mijn kinderen zal ik weer naar haar toe gaan.
Hannie

---

Laatste tweets

  Contact

  Caro kindercoach & begeleiding
  Carolien Munters
  Hoofdgraaf 34
  4281 NP Andel

  Telefoonnummer: 062 038 0336
  E-mailadres: info@carokindercoach.nl