Wij gebruiken cookies . Akkoord

Voorschotbenadering

Wat?
Bij sommige kleuters blijft de ontwikkeling van het fonemisch bewustzijn en de letterkennis achter ten opzichte van de andere kinderen uit de klas. Wanneer je deze achterstand signaleert kun je dit wegwerken door de leerling effectief te begeleiden middels de voorschotbenadering.

Het doel is om leesproblemen zo veel mogelijk te voorkomen door de kleuter alvast een voorschot te geven op de leesinstructie in groep 3. Het krijgt oefening in het aanleren van klank-letterkoppelingen en fonemisch bewustzijn. De activiteiten zijn uitdagend en zorgen voor een succeservaring.

De voorschotbenadering bestaat uit 3 fases: aanbieden van functionele letters, analyse en synthese en het beklijven van letters. Er wordt gebruik gemaakt verschillende boeken, handpoppen, materialen en methodieken. Aansluitend bij de leerstijl en interesses van de leerling. Elke leerling heeft een ‘lettergroeiboek’ waarin wordt bijgehouden welke letters de kleuter al beheerst.

De voorschotbenadering is een effectieve methodiek, die in elke aanpak voor beginnende geletterdheid gebruikt kan worden.

Voor wie?
Ouders en scholen met kinderen in de tweede helft van groep 2 die hulp kunnen gebruiken in het stimuleren van de beginnende geletterdheid.
Individueel of in kleine groepjes.

Hoe lang?
We werken in blokken van 10 weken, gevolgd door een evaluatie. In het evaluatiegesprek komt onder andere ter sprake wat er bereikt is en of het wenselijk is om nog een periode van 10 weken te volgen.

Wanneer?
Nader overeen te komen. Mogelijk is één sessie van 50 minuten per week, of twee sessies van 25 minuten per week in verband met de korte spanningsboog van kleuters.

Kosten:
Een intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Voor de voorschotbenadering wordt het uurtarief gehanteerd van €48 exclusief BTW. De voorschotbenadering valt onder remedial teaching en wordt vrijgesteld van BTW geleverd.

Waar?
In de praktijk aan de Hoofdgraaf 34 te Andel
Indien gewenst in de thuissituatie van het kind
Bij aanmelding door school op de school van het kind

Door wie?
Carolien Munters
(geregistreerd remedial teacher bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers)

Laatste tweets

  Contact

  Caro kindercoach & begeleiding
  Carolien Munters
  Hoofdgraaf 34
  4281 NP Andel

  Telefoonnummer: 062 038 0336
  E-mailadres: info@carokindercoach.nl