Wij gebruiken cookies . Akkoord

Samen Blij trainingen

Wat?
De Samen Blij trainingen zijn trainingen die zich richten op de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen in de leeftijdscategorie 6-9, 9-12 en 12-15. In kleine groepjes van 4 tot 6 deelnemers werken wij samen aan het welbevinden van uw kind: Samen Blij! Kinderen die het gevoel hebben ertoe te doen, ontwikkelen zich beter. De focus ligt in alle trainingen op het zijn wie je bent, kijken naar je talenten en kwaliteiten, waarbij de ouders en leerkracht van het kind betrokken worden.

Samen Blij & Uniek heeft als doel:
Je weet dat je uniek bent en mag zijn wie je bent. Je kunt op geschikte wijze met andere kinderen omgaan.
We besteden aandacht aan wie je bent, het omgaan met emoties, de kracht van gedachten, het oplossen van problemen, het omgaan met de ander (sociale vaardigheden) en het leren communiceren.

Samen Blij & Sterk heeft als doel:
Je kunt je grenzen aangeven en voor jezelf opkomen.
We besteden aandacht aan het omgaan met emoties, de kracht van gedachten, het oplossen van problemen, het omgaan met de ander en het leren communiceren.

Samen Blij & Dapper heeft als doel:
Je kunt beter omgaan met faalangst en andere angsten. We besteden aandacht aan het omgaan met emoties, de kracht van gedachten en het oplossen van problemen. We gaan dieper in op de angsten van kinderen en hoe deze te overwinnen, zodat zij in het dagelijks leven geen 'last' meer hebben van deze angsten.

Samen Blij & Anders heeft als doel:
Je weet dat je uniek bent en mag zijn wie je bent. Een stoornis of beperking is geen issue meer!
Of je nu zelf een stoornis of beperking hebt, of iemand in je omgeving kent met een stoornis of beperking. We besteden aandacht aan het omgaan met emoties, de kracht van gedachten en het oplossen van problemen.

Samen Blij & Snugger heeft als doel:
De jongere gaat goed voorbereid naar de middelbare school.
We besteden aandacht aan het contact maken, je grenzen aangeven, jezelf presenteren en het leren plannen, leren en organiseren.

Voor wie?
Ouders en scholen met kinderen van 6 tot 16 jaar die hulp kunnen gebruiken bij het omgaan met zichzelf en de ander.

Hoe lang?
Een Samen Blij training duurt minimaal 5 en maximaal 10 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt anderhalf uur. De bijeenkomsten worden vooraf gegaan door een intakegesprek en het invullen van enkele formulieren om gezamenlijke doelen vast te stellen. De bijeenkomsten worden afgesloten met een evaluatiegesprek en na enkele maanden een terugkomdag.

Wanneer?
Samen Blij trainingen worden gepland na aanmelding van enkele deelnemers. Op dit moment staan er geen trainingen in de planning. U kunt contact opnemen voor meer informatie.

Hoe veel?
Elke trainingsbijeenkomst kost per kind €40 exclusief BTW (€40 + 21% BTW = €48,40 inclusief BTW). Daarbij is inbegrepen het intakegesprek, het opstellen van een handelingsplan met doelen, de evaluatie en de terugkomdag. Er zijn geen bijkomende kosten.

Waar?
In de praktijk aan de Hoofdgraaf 34 te Andel
Bij aanmelding door school op de school van het kind

Door wie?
Carolien Munters & Elise van Loon
(altijd twee trainers per training)

Ervaring
Wij hebben de Samen Blij training als ouders goed ervaren. Onze dochter ging er heel graag heen en heeft er veel geleerd. Het mapje wat elke week mee naar huis kwam en de helpersbrieven stelden we ook erg op prijs. Zo konden we thuis verder borduren op wat er tijdens de training behandeld was. Ook het contact met de school hebben wij als prettig ervaren, zodat ook de leerkrachten van onze dochter op de hoogte waren. Onze dochter heeft denk ik het meeste baat gehad bij:
- De helpende (groene) en niet-helpende (rode) gedachten.
- De schildpad, de pauw en de leeuw i.v.m. haar problemen om met bepaalde sociale situaties om te gaan.
- Het staan als een boom, het aannemen van een zelfverzekerde houding.
- Het aapje, onze dochter is leuk zoals ze is en hoeft geen rare stemmetjes e.d. op te zetten. Onze dochter is een evenwichtiger persoon geworden. Ze heeft nog steeds wel haar drama queen momenten, maar niet meer zoveel als eerst. Ze zit lekkerder in haar vel, dit merk ik met name in haar interactie met mij (moeder), ze kan weer grapjes maken met me en is weer aanhankelijk (knuffelen, kusjes, e.d.). Andere ouders zou ik op het hart willen drukken dat als ze merken dat hun kinderen, meer dan een gemiddeld kind, problemen heeft met sociale vaardigheden het zeer aan te bevelen is om een Samen Blij training voor hun kind te regelen. Een klein kind kan al zo ongelukkig zijn, slecht in zijn vel zitten etc., en dit zijn toch echt de vormende jaren voor een kind, de basis wordt gelegd. Het kind heeft er nu al zo’n profijt van en voor de toekomst nog veel meer.
(voor meer ervaringen, zie de ervaringen pagina)

Voorbeeld
In april/mei/juni 2013 vond de eerste Samen Blij training plaats. 5 meiden tussen de 6 en 9 jaar met elk hun eigen doelen en leerpunten, kwamen 10 weken lang elke zaterdagmorgen naar het Brabantse Land in Rijswijk. Elke bijeenkomst bestond uit de onderwerpen emoties & gevoelens (inzicht en wat doe je ermee), uniek zijn & gedachtekracht (iedereen is anders! Wat kunnen je gedachten doen), voor jezelf opkomen (hoe doe je dat), sociale vaardigheden (a.d.h.v. Tim & Flapoor) en rollenspelen (oefenen en toepassen van het geleerde). De meiden kwamen elke week met veel plezier en na 10 weken waren alle ouders enorm enthousiast over de vooruitgang. Zelfs tijdens de terugkomdag, 3 maanden later, waren de meiden nóg meer vooruit gegaan! De training was op maat gemaakt, precies passend op de behoeften van deze meiden. Er zaten zowel invloeden in van Samen Blij & Uniek, van Samen Blij & Dapper alsook van Samen Blij & Sterk.

Samen-Blij-advertentie-krant

Laatste tweets

  Contact

  Caro kindercoach & begeleiding
  Carolien Munters
  Hoofdgraaf 34
  4281 NP Andel

  Telefoonnummer: 062 038 0336
  E-mailadres: info@carokindercoach.nl